E keni degjuar ndonjehere shprehjen “Po jo ca thua se peshku ka pune te madhe”?

Eshte nje shprehje e thene ne menyren me te mire pasi te mirembash produktet e detit dhe peshqit eshte nje pune qe kerkon perkushtim dhe disipline. Le te qartesojme ne fillim se produktet e detit dhe peshqit nuk kalojne te njejta procese pastrimi. Peshku kur vjen nga anijet e peshkimit ka nevoje per tu vendosur ne nje frigorifer me temperature normale I mbjeshtjellur me akull e velina enkas vetem per peshkun. Temperatura normale eshte nga 0 grade celcius deri 2 grade celcius.

 

Ndersa produktet e detit kalojne ne dy procese deri sa te vijne ne shtepite e juaja. Procesi I pare ne na pelqen ta therrasim furra e ngrirjes ku temperatura e tij shkon -40 grade celcius. Ketu brenda vendosen karkalecat si : karkalec I eger tiger, karkalec viole,skampi, kallamar, sepje, acuge si edhe gaforre. Brenda ne furren e ngrirjes qendrojne rreth minimalisht 5 deri ne 6 ore per te larguar cdo bakter te demshem qe ato mund te kene. Me pas kalojne ne nje frigorifer te madh ku quhet “abandetitor” ku temeperatura e tij shkon -20 grade celcius dhe aty qendrojne per 20 oret e tjera. Arsyeja perse kryhet I gjithe proces eshte sepse krudot jane shume delikate nese nuk kalojne ne te gjitha keto procese dhe kjo eshte menyra e vetme sesi cdo bakter I krudove te largohet.  ndryshim me te tjeret strategjia jon esht ndryshe. Cdo produkt deti vjen direkt nga abanditori sepse ngrirja e ketyre produkteve sjell zhdukje te cdo bakteri qe gjendet dhe siguri ne ushqimin qe miqte tane konsumojne.

 

Produktet e detit kanë proteina me vlerë të lartë ushqyese, hekur, zink, bakër dhe vitaminë B12 .

Prandaj eshte me shume vlere perkujdesja qe frutat e detit dhe peshqit meritojne.

0
    0
    Porosia ime ( My Order )
    Shporta juaj është bosh (Cart Empty)Kthehu te dyqani( Back to products)